Mobiliteit rond Neo moet nu eerst aangepakt worden

Door Cieltje Van Achter op 9 december 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit

“Ik hoop dat de beslissing van de Raad van State om het bestemmingsplan voor Neo te vernietigen, de Brusselse regering eindelijk zal overtuigen om de mobiliteitsproblemen rond de grote projecten serieus te bestuderen”, aldus Brussels N-VA parlementslid Cieltje Van Achter.

 

De Raad van State vernietigde maandag het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering tot wijziging van het Gewestelijk Bestemmingsplan Brussel gedeeltelijk. Dat plan is nodig voor de ontwikkeling van Neo, de nieuwe stadswijk op de Heizel die onder meer een internationaal congrescentrum met 3.500 plaatsen, een evenementenhal met 15.000 plaatsen en een winkelcentrum van 72.000 m² zou omvatten.

"Ik hoop dat de regering deze vernietiging serieus neemt", zegt Cieltje Van Achter. "Bij een gelijkaardige beslissing voor winkelcentrum Dockx heeft men gewoon een nieuwe, licht gewijzigde vergunning afgeleverd, zonder de mobiliteitsproblematiek eerst ten gronde aan te pakken."

Van Achter wijst ook op het verschil met Vlaanderen, waar men geen vergunning kan afleveren voor zekerheid te hebben over de mobiliteit.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is