Hypocriete sp.a houding over die ‘andere Uplaces’

Door Cieltje Van Achter op 3 december 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Territoriale Ontwikkeling

"De schizofrenie van de sp.a is ongelofelijk”, stelt Brussels N-VA parlementslid Cieltje Van Achter. “Over Uplace schreeuwt sp.a in Vlaanderen moord en brand, maar in Brussel steunt ze, onder leiding van sp.a minister Pascal Smet, de komst van twee andere winkelcentra; Docks Bruxsel en Neo. Docks Bruxsel staat voor 52.000 m² handelszaken en Neo voor 72.000 m² handelsruimte. Over die projecten, op een boogscheut van elkaar, hoor ik geen enkele kritische noot van sp.a. Bovendien is de mobiliteitsknoop daar nog lang niet ontward.”

In Vlaanderen zijn de mobiliteitsoplossingen een voorwaarde alvorens er nog maar een steen gelegd kan worden. In Brussel echter, staat de ruwbouw van het winkelcentrum Docks Bruxsel al recht. Nochtans heeft de Raad van State al een vergunning vernietigd, onder meer omwille van de te verwachten mobiliteitschaos en zijn er nog procedures lopende tegen verscheidene vergunningen. “De Brusselse regering legt de kritiek van de Raad van State boudweg naast zich neer. Pascal Smet als mobiliteitsminister spant de kroon met zijn uitspraak dat het ‘toch al te laat is want de ruwbouw staat er al’ ”, aldus een verontwaardigde Van Achter.

Van Achter besluit: “De mobiliteit moét geregeld zijn alvorens de winkelcentra hun deuren openen. Minister Smet ontloopt zijn verantwoordelijkheid maar zijn eigen partij is niet te beschaamd om een project dat wel aan de voorwaarden voldoet op de korrel te nemen. Ze zouden beter wat kritisch staan tegenover hun eigen beleid in Brussel.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is