Citroëndossier: Vervoort geeft toe dat hij invulling moet bijstellen

Door Cieltje Van Achter op 15 juli 2015, over deze onderwerpen: Territoriale Ontwikkeling

‘Een museum voor moderne kunst in het Citroëngebouw’, iedereen is intussen welbekend met deze idee-fixe van Brussels minister-president Vervoort. Een en ander bleek nochtans niet te kloppen dus bestookte ik Vervoort de afgelopen maanden met vragen over dit dossier. Dikwijls kwam ik van een kale reis terug zonder antwoorden. Het dossier kwam echter onder de aandacht van de media en verschillende politici en experts sloten zich aan bij het feit dat een museum voor moderne kunst in het Citroëngebouw in het showroomgedeelte, zowel technisch als financieel moeilijk haalbaar blijkt.

Gezwicht onder al deze druk, schreef Vervoort een oproep uit om suggesties te ontvangen voor de toekomstige invulling van de site. Het gewest ontving 17 voorstellen waar intussen 6 projecten uit zijn geselecteerd. De winnaar zal gekozen worden na de zomervakantie. Aan de hand van deze studie zullen we onder andere de haalbaarheid en de betaalbaarheid van een museum voor moderne kunst te weten komen. Ondanks alles blijft Vervoort verbeten vasthouden aan deze optie. We mogen van geluk spreken dat de Minister-President toch al afgestapt is van het idee om een eventueel moderne kunst museum onder te brengen in het showroomgedeelte. Dat is immers een serre, die het tonen van kunstwerken onmogelijk maakt. Tenzij het bronzen beelden zijn uiteraard...

Deze week kreeg ik een aangetekende enveloppe van de Minister-President waaruit blijkt dat hij nog andere katten te geselen heeft. In zijn brief stond immers dat de aankoop van de Citroënsite nog niet rond is. Hij kon mij dus geen kopie bezorgen van een onderhands akkoord, want blijkbaar is er zelfs nog geen overeenstemming over de prijs… Hij liet wel uitschijnen dat het niet lang meer zou duren. In elk geval, constructief oppositie voeren lijkt toch te lonen. Vervoort neemt mijn oproep en die van de Brusselaars serieus dat de prachtige Citroënsite niet verloren mag gaan door één enkel idee-fixe van een museum.

Ook nog dit, indien Interesse, bezoek de Citroënsite nog tot 20 juli 2015 !

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is