Brusselse regering geeft zwemmen op de Heizel op

Door Cieltje Van Achter op 15 november 2017, over deze onderwerpen: Sport, Territoriale Ontwikkeling

De in het Brussels regeerakkoord voorziene zwemvijver op de Heizel wordt definitief geschrapt en vervangen door een waterspiegel. “Het gewest maakt geen euro vrij voor een zwembad of zwemvijver op de Heizel, terwijl Brussel kampt met een nijpend tekort aan zwembaden.”, klaagt Brussels N-VA-parlementslid Cieltje Van Achter aan. Het gewest pompt wel 165 miljoen Euro in de Heizelvlakte voor o.a. de bouw van een megashoppingscenter en congrescentrum en verplicht bovendien het enige zwemparadijs van Brussel, Océade, haar deuren in 2018 te sluiten.

Parlementslid Van Achter ondervroeg deze ochtend minister-president Vervoort hierover en uit zijn antwoord bleek dus duidelijk dat de Brusselse regering alle ambitie heeft opgeborgen. Deze zomer zeiden minister-president Vervoort en minister Smet nog dat NEO, het vehikel dat de projecten voor de Heizelvlakte uitbouwt, het Brusselse regeerakkoord moet respecteren en dat er dus een openluchtzwembad op het Heizelplateau moet en zou komen. Vandaag liet minister-president Vervoort weten helemaal achter de beslissing van NEO te staan om geen zwemvijver te voorzien maar een waterspiegel. Hij vreest dat de zwemvijver te succesvol zou zijn en te veel Brusselaars tegelijkertijd een frisse duik zouden willen nemen. Omdat hij het niet wenselijk vindt om de toegang tot de zwemvijver te beperken, vindt hij het dus beter dat alle Brusselaars met hun voetjes in een megawaterspiegel kunnen staan. “De regering blaast het project van de zwemvijver dus af omdat het een te groot succes zou kunnen worden”, fronst Van Achter de wenkbrauwen, “Vandaag wordt weer eens duidelijk dat deze regering geen rekening houdt met de noden van de Brusselaars. Vastgoedbelangen hebben duidelijk voorrang. Het is triestig dat het gewest samen met de gemeenten er niet in slaagt om een bijkomend zwembad te bouwen.

Minister-president Vervoort voegde er wel nog aan toe dat het denkbaar is dat ooit wordt onderzocht of het mogelijk is elders op de Heizelvlakte een zwembad te bouwen. Hij denkt daarbij bijvoorbeeld al aan NEO III. “Onze minister-president vindt zichzelf duidelijk visionair”, besluit Van Achter cynisch, “NEO III bestaat vandaag niet eens.” 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is