Docks Bruxsel: Brusselse Regering kiest openlijk voor verkeerschaos

Door Cieltje Van Achter op 17 juli 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit

“Beschamend, te gek voor woorden, hallucinant”, reageert Brussels N-VA parlementslid Cieltje Van Achter op het antwoord van Brussels minister Céline Frémault (CDH) over de mobiliteit rond Docks Bruxsel. De Brusselse regering heeft beslist een nieuwe milieuvergunning af te leveren met dezelfde mobiliteitsmaatregelen enkel ‘een beetje beter gemotiveerd’.

“Het is voor eens en altijd bewezen dat de regering blind is voor de mobiliteitsproblematiek rond Docks Bruxsel”, aldus Van Achter. Terwijl de auditeur van de Raad van State ronduit vernietigend is over de aanpak van de mobiliteit rond Docks Bruxsel, vindt de Brusselse regering dat het volstaat om een nieuwe vergunning af te leveren met dezelfde mobiliteitsmaatregelen maar gewoon wat beter gemotiveerd.

“Door wat meer woorden te formuleren gaat de mobiliteitsknoop heus niet ontward worden”, zegt Van Achter. “Alsof de Raad van State dan plots zal vinden dat de mobiliteit wél afdoende wordt aangepakt. De regering gaat voluit voor verkeers- en parkeerchaos en trekt zich niets aan van de overlast die de Brusselaar hiervan zal ondervinden.”

De beslissing voor Docks werd genomen tijdens de vorige legislatuur toen ook Groen deel uitmaakte van de regering. “Niet verwonderlijk dus dat Groen het best wel oké vindt dat de regering haar vergunningen gewoon wat beter motiveert.”

Minister Pascal Smet (sp.a) spant echter de kroon, hij vertrouwde Van Achter toe dat het te laat is, Docks staat er al. Volgens hem is het een beslissing van de vorige regering met Groen, waar niets meer kan aan gedaan worden. “Schandalig, deze minister van immobiliteit toont alvast geen verantwoordelijkheidszin”, besluit Van Achter.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is