Zwembadbeleid verdrinkt onder waterspiegel

Door Cieltje Van Achter op 28 juni 2017, over deze onderwerpen: Sport, Territoriale Ontwikkeling

De geplande zwemvijver op de site van Heizel heeft plaatsgemaakt voor een waterspiegel die maar 5 tot 15 centimeter diep is. “Begrijpe wie begrijpen kan”, zegt Cieltje Van Achter, Brussels volksvertegenwoordiger voor de N-VA, “er is al jarenlang een nijpend tekort aan zwembaden in Brussel, en vandaag beslist men de zwemvijver die Océade zou moeten vervangen, nu ook af te blazen.”

Eind 2016 werd aangekondigd dat Océade niet kon blijven bestaan. Van Achter trok toen al aan de alarmbel dat het niet verstandig is een succesvol waterparadijs te sluiten in een regio waar reeds een tekort aan zweminfrastructuur is. Deze noodkreet werd toen nog weggelachen met het argument dat er ter compensatie een groot zwemmeer zou worden aangelegd. Vandaag werd echter beslist om ook met die belofte te breken en die zwemvijver moet nu plaats ruimen voor een plonsbad van maximaal 15 centimeter diep. “Het enige zwemparadijs dat Brussel nog rijk was, moet nu wijken voor een plas water die geen voetlengte diep is”, klaagt Van Achter deze situatie aan.

Ook de reden waarom het project werd bijgestuurd doet de wenkbrauwen fronsen.  De ervaring met een bestaande zwemvijver in Antwerpen is dat het zo’n succes heeft dat als het mooi weer is, mensen zich moeten haasten naar de vijver, omdat die anders vol zit. “Dit is toch de wereld op z’n kop”, besluit Van Achter, “men wil dit project dus afblazen omdat het een te groot succes zou kunnen worden? De Brusselaars hunkeren massaal naar een frisse duik in de zomer en net daarom blaast men deze zwemvijver (en ook Océade) af?”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is