Versmalling E40: weet Vervoort wel wat de impact zal zijn?

Door Cieltje Van Achter op 25 november 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit

“Minister-president Vervoort vaardigt een beslissing uit om de E40 te versmallen, maar kan vervolgens niet antwoorden op de vraag of die versmalling een nefaste impact gaat hebben”, reageert Brussels N-VA parlementslid Cieltje Van Achter. “Heeft die man eigenlijk wel een plan? Of praat hij maar wat mooie beloftes aan elkaar?”

Vandaag werd minister-president Rudi Vervoort in het parlement onderworpen aan een reeks van vragen over de versmalling van de E40. Hij was echter niet in staat om een deftig antwoord te formuleren.

“Minister-president Vervoort is de trekker van dit dossier maar moet naar een bespreking van het Vlaams parlement uit 2014 verwijzen over de impact op het verkeer. Klaarblijkelijk heeft hij dus zelf geen idee. Op basis waarvan neemt hij dan een dergelijke beslissing? Misschien daarom dat de Brusselse meerderheid zo zwaar verdeeld is over deze kwestie.”

“Ik roep Vervoort op om dringend zijn plannen in het parlement toe te lichten en overleg te plegen met Vlaanderen. Het kan niet dat Brusselaars en pendelaars de gevolgen zullen moeten dragen van een minister-president die niet kan duiden waar hij mee bezig is. Want het zal niet bij de E40 blijven. De Brusselse regering wil de wegcapaciteit op de 6 belangrijkste invalswegen naar Brussel verminderen. Is dat ook een regeringsbeslissing zonder plan of studie?”, besluit Van Achter

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is