“Ik woon in Schaarbeek en heb nog geen enkele folder over corona in de bus gehad”

Door Cieltje Van Achter op 11 augustus 2021, over deze onderwerpen: Inburgering, Wonen en werken in Brussel, Coronacrisis
Cieltje Van Achter

“In zo’n crisis zie je hoe belangrijk inburgering is.” Fractievoorzitter in het Brussels Parlement Cieltje Van Achter debatteerde in Terzake over de lage vaccinatiegraad in Brussel. Van Achter trok de vergelijking met Antwerpen. “Brussel en Antwerpen hebben een vergelijkbaar multicultureel publiek. Toch slaagt Antwerpen erin een ongeveer 20 procent hogere vaccinatiegraad te halen. In Vlaanderen is inburgering al 20 jaar verplicht, in Brussel nog steeds niet.”

Nog geen enkele coronafolder in de bus

Volgens Cieltje Van Achter heeft Brussel veel te lang getalmd om naar de Brusselaars toe te gaan. Ze spreekt daarbij uit eigen ervaring. “Ik woon in Schaarbeek en ik heb nog nooit een folder in de bus gehad. Op het pleintje waar ik woon zitten elke dag tientallen mannen op een bank, ik heb daar nog nooit eens iemand zien uitleg geven. Ik krijg mails van huisartsen die niet weten hoe het in elkaar zit. Je moet proactief naar de mensen toestappen en er niet van uitgaan dat zij wel naar jou komen.”

Bekijk Cieltje Van Achter in Terzake op VRT NU (beschikbaar tot vrijdag 10 september 2021) over de lage vaccinatiegraad in Brussel.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is