Fietsverbindingen aan het Kanaal: 3 jaar uitstel kan Brussel 1,5 miljoen euro kosten

Door Cieltje Van Achter op 11 februari 2020, over deze onderwerpen: Wonen en werken in Brussel
Cieltje Van Achter

Door het herhaaldelijke uitstel van de gunning van de fietsverbindingen onder drie bruggen aan het Kanaal riskeert Brussel anderhalf miljoen euro aan Europese middelen mis te lopen. N-VA-fractieleider in het Brussels Parlement Cieltje Van Achter is bezorgd over de goede afloop van het project. “Die verbindingen zijn bijzonder belangrijk voor de fietsers in en naar de hoofdstad.” 

Krappe deadline

De oplevering van het definitieve project door het architectenbureau is pas voorzien in oktober 2020. Volgens de huidige tijdslijn zullen de fietsverbindingen pas eind 2023 klaar zijn. “Dat is uitermate krap. De Brusselse regering kreeg 1,5 miljoen euro van het Europees fonds voor regionale ontwikkeling voor dat project. Daar staat echter een duidelijke deadline tegenover: eind 2023.”

Nu al 3 jaar vertraging

Tussen de aanvankelijke bekendmaking van het project en de uiteindelijke gunning liep Brussel al een vertraging op van liefst drie jaar door technische problemen en administratieve fouten. De totale vertraging in de eerste fase is dus al even groot als de totale duur die Brussel voor alle ingrijpende werken voorziet. “Ik maak me dan ook grote zorgen over de strakke deadline van dit project. Er mag nu echt niets meer fout gaan, terwijl de echte werken nog moeten starten.” 

Veilig fietsen in Brussel

“Die fietsverbindingen zijn enorm belangrijk voor de fietsers in en naar onze hoofdstad. Het zou een regelrechte schande zijn als het Gewest anderhalf  miljoen euro misloopt. Laat dit een extra motivatie zijn voor alle besluitnemers in dit project om gedegen aan de slag te gaan zodat de Brusselaars tegen eind 2023 veilig onder Sainctelette, Jules de Trooz en Van Praet kunnen fietsen”, besluit Cieltje Van Achter. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is