Cieltje Van Achter over Brussel: “Alles mag, maar het Vlaamse hoort er niet bij.”

Door Cieltje Van Achter op 4 september 2019, over deze onderwerpen: Wonen en werken in Brussel
Cieltje Van Achter

“Het Vlaamse karakter van Brussel wordt vaak in een verdomhoekje geduwd. Dat staat haaks op de openheid die Brussel verdedigt.” Brussels parlementslid Cieltje Van Achter laat in een interview met Bruzz haar licht schijnen op de politieke toestand in Brussel. Daarin toont ze zich kritisch voor de nieuwe Brusselse regering. “Het Brusselse regeerakkoord is veel te snel in elkaar geflanst. Brussel had beter zijn tijd genomen zoals Vlaanderen”, meent Cieltje Van Achter.

Sterke band tussen Vlaanderen en Brussel

“Wat de N-VA wil, is de sterke band tussen Brussel en Vlaanderen behouden.” Cieltje Van Achter wil dat de Vlaamse Gemeenschap haar verantwoordelijkheid blijft nemen in Brussel, onder meer op het vlak van onderwijs. Tegelijk herhaalt ze in Bruzz haar pleidooi voor een sterk stadsgewest. “Het ene sluit het andere niet uit. Het is niet omdat de gemeenschappen zich actief bezighouden met Brussel, dat het daarom geen sterk gewest kan zijn.”

In het lange interview gaat het Brussels parlementslid onder meer in op heisa rond de zogenaamde stadstol, het onderwijs in Brussel, de Vlaamse regeringsonderhandelingen en de integratie van nieuwkomers in Brussel.

Lees hier het volledige interview met Cieltje Van Achter in Bruzz.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is