Centre Pompidou in Citroën: Vervoort antwoordt niet

Door Cieltje Van Achter op 19 oktober 2016, over deze onderwerpen: Cultuur

“De minister-president heeft een enorm misprijzen voor dit parlement”, reageert Brussels N-VA parlementslid Cieltje Van Achter over de non-communicatie van minister-president Vervoort over de Citroënsite in het Brussels parlement. “Hoe denkt Vervoort dit project te kunnen verkopen aan de Brusselaars als hij op de meest pertinente vragen al meer dan twee jaar geen antwoord kan bieden?”

Het is zo klaar als een klontje dat er heel wat vragen onbeantwoord zijn gebleven omdat de Brusselse regering er nog altijd, of ogenschijnlijk, geen zicht op heeft. Zo was er blijkbaar geen enkele informatie te geven over de samenwerkingen met andere kunstencentra, noch over de vooropgestelde timing.

Maar de vragen die de minister-president op zijn minst wél zou kunnen beantwoorden, gaat hij gewoon uit de weg. Zo weigerde hij vandaag in het parlement een antwoord te geven op onder andere volgende vragen:

  • De Citroënsite is een glazen gebouw dat enorme uitdagingen stelt om een museum van te maken. De Brusselse regering heeft een studie laten maken om net te onderzoeken wat de mogelijkheden en knelpunten van het gebouw zijn. Deze studie is volledig rond. Wat zijn de resultaten van deze studie? Geen antwoord.
  • Er is een akkoord met Centre Pompidou. Wat zit er vervat in dat akkoord? Geen antwoord.
  • Het project zou 140 miljoen EUR kosten. Wat zit er in deze prijs vervat: De aankoop van de site? De sanering van de grond? De verbouwingswerken? De financiële deal met Centre Pompidou? De kost voor de verzekering van de kunstwerken? Is dit geld gebudgetteerd? Geen antwoord.
  • Yves Goldstein werd aan het hoofd geplaatst van de ontwikkeling van deze site. Hoe is deze aanstelling van de ex-kabinetchef er gekomen? Was er een selectieprocedure? Wordt hij ook artistiek directeur? Geen antwoord.

“Op welke manier kunnen we nu enthousiast worden over dit project als er nergens maar dan ook nergens een antwoord op wordt gegeven? Blijkbaar vindt minister-president Vervoort het voldoende dat we weten dat het Centre Pompidou naar Brussel komt, de rest lijkt voor hem bijzaak.”, reageert Van Achter verontwaardigd.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is