Brusselse PS versterkt werkloosheidsval met extra geld voor werkzoekenden in opleiding

Door Cieltje Van Achter op 11 februari 2019, over deze onderwerpen: Economie, Werken, Werk zoeken en werkloosheid, Activering, Wonen en werken in Brussel

“Als werkzoekenden evenveel kunnen verdienen door werkloos te blijven en een opleiding te volgen, waarom zouden ze dan nog een job zoeken?” Elias Kartout, Brussels lijsttrekker voor de Kamer, en Brussels Parlementslid Cieltje Van Achter zijn niet te spreken over een nieuw voorstel van de Brusselse PS. Die wil elke werkzoekende 420 euro geven bovenop zijn werkloosheidsvergoeding indien hij een opleiding volgt. “Dit voorstel zal leiden tot een structurele werkloosheidsval en uitkeringsafhankelijkheid in Brussel”, zegt Elias Kartout.

Activeren zoals Vlaanderen

“We moeten in Brussel een aanklampend activeringsbeleid voeren zoals dat in Vlaanderen gebeurt, met inderdaad een focus op het volgen van beroepsopleidingen, maar dan zonder de PS-recepten die Vlaanderen al lang heeft afgevoerd omdat ze niet werken”, meent Cieltje Van Achter.

Verarmde recepten

Elias Kartout treedt haar bij. “De PS kondigde de ‘reconquista’ aan. Met dit voorstel om werkzoekenden in opleiding meer geld te geven, maakt de PS duidelijk dat ze de partij van de achteruitgang is. De recepten van de PS hebben Brussel jarenlangs verarmd, dat moet eindelijk stoppen”, besluit lijsttrekker Kartout.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is