Besluitvorming NEO is voorbeeld van kiezersbedrog

Door Cieltje Van Achter op 15 november 2018, over deze onderwerpen: Territoriale Ontwikkeling

“Heeft Ecolo-Groen haar eerste verkiezingsbelofte voor de Brusselaars al gebroken?” vragen intredend gemeenteraadslid in Brussel-stad Mathias Vanden Borre en Brussels parlementslid Cieltje Van Achter (beiden N-VA) zich af naar aanleiding van het persbericht van burgemeester Close over het NEO-project.

Mathias Vanden Borre: "Burgemeester Close (PS) is verheugd over de goedkeuring van de ongewijzigde plannen voor NEO, inclusief het megalomane shoppingcenter. Nochtans heeft Ecolo-Groen voor de verkiezingen beloofd dat deze 'stofzuiger voor auto's' er niet zou komen. Er zijn twee opties. Ofwel negeert de PS de bezwaren van haar nieuwe partner. Ofwel heeft Ecolo-Groen nu reeds haar programmaboekje kwijtgespeeld. De kiezers van Ecolo-Groen worden alvast belogen."

Vóór de gemeenteraadsverkiezingen liet Ecolo-Groen aan het wijkcomité Triangle Houba-Sobieski-Heysel weten dat de grootte van het winkelcentrum problematisch is en moest beperkt worden tot 15.000 m². Het is sinds gisteren duidelijk dat burgemeester Close niet van plan is hier rekening mee te houden.

Cieltje Van Achter: “N-VA is geen voorstander van de komst van het grootste shoppingscentrum van de Benelux op de Heizelvlakte. De Brusselaars hebben meer nood aan een echt zwembad en goede sportinfrastructuur op deze site. Helaas werden de plannen voor een zwembad geschrapt en de bouw van het Sportpark op de lange baan geschoven.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is