Dé volkspartij van Vlaanderen

“De N-VA is dé inclusieve volkspartij van Vlaanderen.” Vlaams minister-president Geert Bourgeois zette meteen de zaken op scherp nadat ondervoorzitter Cieltje Van Achter de slotmeeting had geopend. Zijn woorden werden kracht bijgezet met een kort filmpje dat voor iedereen duidelijk maakte waarom onze partij met recht en reden aanspraak maakt op het etiket ‘volkspartij’. Dat de sfeer goed zit, bleek uit het applaus waarop elk van de “gewone” kandidaten in het filmpje werd onthaald.

Meer dan mooie woorden

Jan Jambon, Theo Francken en Anneleen Van Bossuyt lichtten de drie speerpunten van de campagne toe: veilig, verantwoord, Vlaams. Opnieuw kreeg het publiek meer dan mooie woorden: lijsttrekkers en burgemeesters van over heel Vlaanderen gaven in voorafgaande filmpjes kort hun concrete invulling van onze speerpunten mee. Stuk voor stuk toonden ze aan dat de kracht van Verandering ook lokaal het verschil maakt.

Een warme thuis

Dat was eveneens de hoofdboodschap van de slottoespraak door gastheer Bart De Wever. “De kracht van Verandering werkt.” Voorzitter De Wever legde de aanwezigen nog eens voor waar onze partij voor staat. “De ambitie van de N-VA is niet om de middelmaat te halen. Wij moeten elke dag aan de slag om van Vlaanderen een warme thuis te maken met het hoogste niveau van welvaart en welzijn. Voor minder mogen we niet gaan.”

De verkiezingsmeeting werd traditiegetrouw afgesloten met de luidkeels meegezongen Vlaamse Leeuw, waarna 1.800 enthousiaste N-VA’ers gemotiveerd huiswaarts togen om in de laatste campagne-uren nog zoveel mogelijk onbesliste kiezers over de gele streep te trekken.

Herbeleef de slotmeeting

Lees de speech van Bart De Wever hier na.
Of bekijk hier de sfeerreportage: