Tram van De Lijn tot aan het station Brussel-Noord

Door Cieltje Van Achter op 16 juli 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Goed nieuws voor de pendelaars van en naar onze hoofdstad over het Brabantnet. Eén van deze lijnen is de sneltram vanuit Willebroek naar het Station Brussel-Noord. Het traject zal Brussel binnenkomen via de Heizel en zal doorgetrokken worden tot aan het Noordstation. Het is belangrijk dat de sneltram kan doorrijden tot aan Brussel-Noord en er zo een snelle rechtstreekse verbinding komt tot in het hart van Brussel.

In het parlement ondervroeg ik gisteren bevoegd minister Pascal Smet over deze kwestie. Hij bevestigde dat de trams zouden kunnen doorrijden tot aan Brussel-Noord. Hiermee ontkracht hij de vrees dat er politieke tegenstand is in Brussel tegen de trams van de Lijn op Brussels grondgebied. Het risico dat pendelaars worden veroordeeld tot nodeloos overstappen via de Heizel, is hiermee hopelijk van de baan.

Uit de mogelijk trajecten binnen Brussel moet nog gekozen worden, maar naar klantvriendelijkheid kan deze lijn tot aan het Noordstation alvast tellen. Het traject biedt een vlotte verbinding tussen de Rand en Brussel centrum. Eén van de voorziene tracés loopt via Tour & Taxis waar niet alleen kantoren komen voor de Vlaamse administratie, maar ook heel wat woongelegenheid en tal van werkgelegenheid. Deze site heeft nood aan een goede verbinding met Brussel-Noord. Smet heeft gisteren evenwel geantwoord dat pas tegen 2018 zal beslist worden hoe de snelle verbinding tussen deze site en Brussel-Noord er zal komen…

Trage Brusselse besluitvorming. Nog een dossier dat we van nabij zullen opvolgen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is