N-VA Schaarbeek-Evere klaagt Brusselse verkeersonveiligheid aan met ludieke actie

Door Cieltje Van Achter op 28 oktober 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Om de verkeersonveiligheid in Brussel aan te klagen, deelt de afdeling N-VA Schaarbeek-Evere vandaag fluo-rugzakhoesjes uit aan schoolgaande kinderen op het Meiserplein.

Met haar verkeersveiligheidsactie wilt deze N-VA afdeling duidelijk maken dat het op veel plekken in Brussel te gevaarlijk is voor kinderen om met de fiets naar school te gaan. “Er zijn te weinig afgescheiden fietspaden”, aldus de afdeling “Bovendien is het Meiserplein een waar verkeersinferno. De Brusselse regering schiet maar niet in actie om hier iets aan te veranderen. Onlangs werd zelfs de autotunnel aan de Reyerslaan geschrapt. Dit zou het autoverkeer aan het Meiserplein nochtans ontlast hebben tot 50%. Het is hoogst onduidelijk hoe de verkeerschaos op dit onveilige plein zal aangepakt worden.”

De afdeling wil de Brusselse regering wakker schudden met deze actie. “Enkel fluo-rugzakhoesjes zijn niet genoeg voor de zichtbaarheid van onze kinderen in het verkeer. Er moet dringend iets veranderen.”

Brussels N-VA parlementslid Cieltje Van Achter besluit: “In de regeerverklaring van het Brussels Hoofdstedelijk gewest staat er geen woord over verkeersveiligheid. Dit zou nochtans een prioriteit moeten zijn om van Brussel een leefbare stad te maken waarin ook fietsers en voetgangers een belangrijke rol spelen.”

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is