N-VA-fractie Brussels Hoofdstedelijk Parlement over Brussels regeerakkoord: “Akkoord van de stilstand”

Door Johan Van den Driessche, Liesbet Dhaene, Cieltje Van Achter op 20 juli 2014, over deze onderwerpen: Beleid regering, Hervorming Brussel, Verkiezingen 2014, Wonen en werken in Brussel

De Brusselse N-VA-fractie reageert ontgoocheld op het akkoord dat de Vlaamse en Franstalige partijen hebben bereikt. Johan Van den Driessche, fractieleider: “Voor de N-VA is dit voorgestelde akkoord allesbehalve ambitieus of vernieuwend en blinkt het uit in versleten oplossingen. Nochtans dringt de tijd voor Brussel.”

Dit is geen koerswijziging, net zomin als een sociaaleconomisch herstelplan. Het regeerakkoord is doorspekt met PS-oplossingen waarbij het Brussels laksisme niet wordt aangepakt en zwijgt over teveel essentiële zaken.

“Het bestaande arbeidsmarktbeleid krijgt een nieuwe verpakking, maar wordt eigenlijk ongewijzigd verdergezet. De belastingverschuiving naar onroerend goed drijft de middenklasse en ondernemers verder weg uit de stad en doet de huurprijzen stijgen. Ook op het vlak van veiligheid, inburgeringsbeleid, tweetaligheidsbeleid en vereenvoudiging van de politieke structuren zet dit akkoord geen stap vooruit”, zeggen de Brusselse N-VA-parlementsleden Johan Van den Driessche, Liesbet Dhaene en Cieltje Van Achter.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is