Krappe timing Citroënsite: pas financieel plan in juli 2017

Door Cieltje Van Achter op 5 oktober 2016, over deze onderwerpen: Cultuur

“Het blijft afwachten op welke manier het museum op de Citroënsite er zal komen”, reageert Brussels N-VA parlementslid Cieltje Van Achter na het actualiteitsdebat. “Minister-President Vervoort heeft immers nog geen zicht op het financieel plaatje. Erger zelfs, een financieel plan is pas voorzien voor juli 2017 maar ondertussen goochelt Vervoort met een bedrag van 140 miljoen. De vooropgestelde opening van het museum in 2020 krijgt zo een erg krappe timing. Bovendien op basis waarvan zijn er dan afspraken gemaakt met het Centre Pompidou? Het Centre Pompidou komt ongetwijfeld niet gratis. Ook over de collectievoorwaarden tasten we nog in het duister.”

Vandaag vond er in het Brussels parlement een actualiteitsdebat plaats over de invulling van de Citroënsite. Verantwoordelijk minister-president Vervoort deed meer vragen rijzen dan antwoorden geven.

“Een Centre Pompidou aan het kanaal zou een mooi verhaal kunnen worden maar dan moeten er antwoorden komen. Het geld moet ergens vandaan komen. Dit museum heeft een solide plan nodig met transparante cijfers. Het is geen goed teken dat de regering niet in haar kaarten wil laten kijken. Zo wou Vervoort niet antwoorden over de concrete afspraken met het Centre Pompidou”, vervolgt Van Achter.

“Over twee weken ondervraag ik minister-president Vervoort in de commissie. Ik hoop dat hij dan wel antwoorden zal klaar hebben. Dit project is een kans voor Brussel. Maar ook een kans voor deze regering om eindelijk open en transparant te communiceren”, besluit Van Achter.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is