Brussel laat 3 miljoen aan Vlaamse subsidies voor sportinfrastructuur liggen

Door Cieltje Van Achter op 5 april 2019, over deze onderwerpen: Sport

De Vlaamse Regering maakte deze legislatuur enorme middelen vrij om de bovenlokale sportinfrastructuur in heel Vlaanderen op te waarderen. Deze subsidielijn voorzag daarbij in een unieke uitzonderingspositie voor Brussel. Dit jaar, net zoals vorig jaar, werd echter geen enkel dossier vanuit Brussel ingediend.

Cieltje Van Achter, Brussels parlementslid voor N-VA, berekende hoeveel subsidies Brussel de afgelopen legislatuur aan zich heeft laten voorbijgaan: 3 miljoen euro. “Onze hoofdstad kent een acuut tekort aan kwaliteitsvolle sportinfrastructuur. Onze ketjes en talloze sportievelingen kunnen vaak nergens naartoe om hun favoriete sport te beoefenen. Het is onbegrijpelijk dat bevoegd minister Pascal Smet, ondanks mijn herhaaldelijke oproepen, een dergelijke som gewoon laat liggen. Dit bedrag had een werkelijke hefboom kunnen worden om constructieve samenwerkingen met bijvoorbeeld de privésector of scholen op te zetten en zo de sportinfrastructuur in onze stad naar een hoger niveau te tillen.”

De Vlaamse Regering vervulde bovendien een belofte uit het Vlaams Regeerakkoord met het opleveren van een locatieonderzoek voor een sportcentrum in Brussel.

“Deze Vlaamse Regering zet optimaal in op sportinfrastructuur en vergeet daarbij consequent Brussel niet. Het zijn de Vlaams-Brusselse bestuurders die keer op keer kansen missen om aan de slag te gaan met de subsidies vanuit Vlaanderen. Dit gebrek aan dadendrang zorgt ervoor dat talloze sporters nog steeds niet de infrastructuur hebben die ze werkelijk verdienen“, besluit Cieltje Van Achter.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
5
De gemiddelde score is